≡ Menu

Hur spelar man bingo?

Här är en liten nybörjarguide till hur man spelar bingo på nätet i vår guide till bingo på Internet. Artikeln är för dig som kan grunderna i bingo men ännu inte har provat på att spela bingo online.

Hur spelar man bingo på Internet?

Vi har valt bingosidan Mariabingo som exempel i den här nybörjarguiden. Valet föll på Maria Bingo dels för att vi rekommenderar och gillar Maria Bingo men även för att registreringsprocessen är ganska ”normal” – även om du spelar på någon annan bingosida så fungerar det ungefär likadant på de flesta andra bingosajter när det gäller att öppna konto, sätta in pengar och spela bingo. På recensionerna här på sidan har vi också skrivit lite om hur du öppnar konto just på den aktuella bingosidan.

Det bästa med onlinebingo är att allt du egentligen behöver för att spela är en dator och en internetuppkoppling, något de allra flesta har. Sen är resten upp till dig – du kan sitta med laptopen i knät i soffan med pyjamasen på eller på verandan med kaffekoppen i ena handen!

Skapa nytt konto – öppna ett bingokonto

Registrera konto
Registrera bingokonto

Klicka på ”Bli medlem” på Mariabingos hemsida (på andra sajter kan det stå ”registrera nytt konto”, ”öppna konto” eller liknande).

På registreringssidan fyller du i dina personuppgifter som namn, adress och personnummer. Här väljer du även ditt bingo användarnamn och lösenord. Användarnamnet och lösenordet använder du för att logga in på bingosajten och i bingohallen, och är också det namnet som syns när du spelar bingo och i bingochatten. Det är viktigt att registrera sig med riktiga personuppgifter.

Efter att din registrering är klar får du ett vanligtvis ett välkomstmail till mailadressen du fyllde i vid registreringen. Här finns dina inloggningsuppgifter och aktiveringslänk för att aktivera ditt bingokonto. Hos Mariabingo behöver du klicka på länken i aktiveringsmailet för att få din 50 kr gratisbonus som nya spelare får.

Inloggad på bingosidan

När du är inloggad på bingosajten kan du öppna bingoklienten där man spelar bingo (läs mer nedan om hur bingospelandet går till) och även se ditt saldo och ändra inställningar.
Många bingosajter har även tillhörande community med sociala funktioner som en egen profil med foto, personlig blogg, forum, vännerlista m.m. Ett litet socialt nätverk helt enkelt med bingon som gemensam nämnare!

Plånboken / Cashier

Plånboken med saldo
Plånboken med saldo.

I ”Plånboken” ser du hur mycket pengar du har på bingokontot. Hos Mariabingo får man för närvarande 50 kr gratis i bonus att spela bingo för, det är dessa som syns på bilden t.h. Det är även i plånboken som man kan sätta in och ta ut pengar till bingokontot genom någon av insättningsalternativen. Hos Mariabingo kan du sätta in pengar exempelvis genom banköverföring, kreditkort och ett antal elektroniska plånböcker som Neteller och Ewire.

Gratis bingobonus

Hos Maria Bingo får man, som på en del andra bingosidor, en gratis bingobonus. Bingobonusen är en summa gratis pengar man får för att testa på att spela bingo. Gratisbonusen hos Maria Bingo på 50 kr går inte att ta ut, däremot går vinsterna från bonusen att ta ut.

Insättningsbonus

Insättningsbonus
Insättningsbonus

När man gör insättning kan det vara bra att veta vad det är för insättningsbonus på bingosajten, är insättningsbonusen exempelvis ”100% upp till 1300 kr” så innebär det att alla insatta belopp vid första insättningen upp till 1300 kr matchas och du får alltså lika mycket extra i bonus. Bingo bonusen frisläpps efter att man har omsatt insättningen ett visst antal gånger, vanligtvis mellan 5 och 20 gånger.

Så spelar du bingo

Bingoklienten
Bingoklienten

Mariabingos bingoklient är uppbyggd i tre delar; högst upp syns ditt kontosaldo och vissa inställningar kan ändras, här visas även vilka nummer som ropas ut. Då det kan vara svårt att hinna med att ”dutta” alla nummer som ropas ut när spelet sätter igång kan man välja inställning ”automarkering”, då markeras alla utropade nummer automatiskt och man kan inte riskerar inte att missa ett utropat nummer. Om man markerar manuellt och missar att fylla i ett nummer spelar det egentligen ingen roll – bingoklienten håller reda på dina nummer du har fått ändå. Till höger syns bingochatten.

Till vänster syns själva bingobrickorna, klicka på ”Köp!” för att välja att köpa bingobrickan. Till höger syns bingochatten.

Sätt in och ta ut pengar

När du vill sätta in pengar på ditt bingokonto för att komma igång att spela bingo för riktiga pengar så behöver du göra en insättning. Hos Mariabingo besöker du ”Min profil”, sedan ”Min plånbok” och därefter ”Insättning”, på andra bingosajter kan det heta ”Kassa” eller ”Cashier” där du gör insättning.

De flesta bingosidor stödjer insättning med både kreditkort och banköverföring. Kreditkortsöverföring går vanligtvis snabbare än banköverföring, och du har pengarna på kontot direkt. Det går oftast även att göra insättning med s.k. elektroniska plånböcker där Neteller och Moneybookers tillhör de vanligaste. En elektronisk plånbok fungerar som en mellanhand mellan ditt bankkonto och bingosajten (eller andra ställen du vill föra över pengar till eller köpa saker). Det är väldigt hög säkerhet vid pengatransaktioner mellan din bank och bingosidorna vi har med på spelabingo.org.

Lycka till!

Lycka till med bingospelandet! För vidare läsning se även vår lista på rekommenderade svenska bingosajter, listan på gratisbonusar för att prova på bingo och hela utförliga listan över bingo bonusar.

Uppdaterat 2014:

Numera stöder även flera bingosidor bingo i mobilen så att man kan spela på sin smartphone eller surfplatta utan att man har tillgång till dator. Läs mer om hur du spelar bingo i mobilen i vår guide här.

[Total: 2    Average: 5/5]
Texten/artikeln är senast uppdaterad: 2015-02-13