≡ Menu

Bingo FAQ – Frågor och svar


Här går vi igenom vanliga frågor och svar om bingospel på internet. Har du en fråga om bingo som inte står med här på sidan? Kontakta gärna oss med dina funderingar så ska vi försöka svara på dina frågor efter bästa förmåga!

Nedan är vanliga frågor och svar om bingo på nätet.

Behöver jag betala skatt på mina bingovinster?

Inte om du spelat på ett spelbolag hemmahörande i EU/EES-området. Läs mer i vår artikel Bingo och vinstskatt.

Vad är det för åldersgräns för att få spela bingo på nätet?

För att spela bingo online i Sverige måste man ha fyllt 18 år.

Hur kommer jag igång med att spela bingo på nätet?

Läs vår nybörjarguide – där går vi grundligt igenom hur du kommer igång med att spela bingo på internet. Vi går även igenom i våra recensioner hur du går tillväga för att registrera konto och få din välkomstbonus (om det finns någon sådan).

Behöver jag ladda ner något program för att spela bingo på nätet?

Nej, i princip alla bingosajter har programvara i Flash eller Java som går att spela direkt i webbläsaren, det enda du behöver är Flash eller Java installerat. Har du inte det när du försöker spela bingo i webbläsaren kommer det att synas och du får instruktioner om hur du går tillväga för att installera det som saknas. Det finns även nedladdningsbara bingo-klienter.

Uppdaterat 2014: Numera stöder många bingosidor även bingospel i mobilen via smartphones och surfplattor som iPhone, iPad, Android. Mobilbingo spelas antingen direkt i mobilens/surfplattans webbläsare med en mobilanpassad bingosida eller via appar som du kan ladda ner till enheten. Via appen får du tillgång till samma spelkonto som du har registrerat hos bingosidan.

Måste man spela bingo om riktiga pengar?

Nej, de allra flesta bingosidorna erbjuder gratis bonuspengar att spela för. Med dessa bonuspengarna kan du testa på att köpa bingobrickor och spela precis som vanligt, utan att det är dina egna pengar du spelar för, läs mer om gratis bingo.

Uppdaterat 2014: Utöver gratis bonuspengar finns det även ibland möjlighet att spela gratisbingo under vissa specifika tider/dagar i veckan, exempelvis hos Bet365. Då kan man köpa gratis bingobrickor och spela om en bestämd prispott. Det enda kravet brukar vara att man någon gång har gjort insättning tidigare.

Även free spins är en gratisbonus, här är det dock inte till bingospel utan till s.k. slots och spelautomater. Mariabingo erbjuder exempelvis ofta ett antal gratisspel till spelet Starburst.

En del bingosajter påminner mycket om varandra, varför?

Detta beror på att många bingositer ingår i s.k. bingonätverk som använder sig av gemensam mjukvara för bingoklienten. Ett av de större bingonätverken är St Minver Ltd som har sin licens i Malta. Hos St Minver hittar du bland annat de populära svenska bingosajterna Minbingo, Caliberbingo, Sveabingo och Lyckobingo.

Kan jag registrera två eller fler konton på en bingosajt?

Nej, endast ett bingokonto per person. Anledningen till detta är bl.a. för att personer inte ska kunna registrera sig och få tillgång till flera gratisbonusar eller andra erbjudanden. Det är viktigt att dina uppgifter du fyller i är korrekta när du öppnar konto hos en bingosajt.

Är det säkert att spela bingo på internet?

Ja, i alla fall på alla bingosajter vi recenserar på spelabingo.org, vi har bara med seriösa och licenserade bingositer. När du gör överföring av pengar till en bingosida med kreditkort används SSL-certifikat, som fungerar som en elektronisk legitimation där informationen som skickas är krypterad och oåtkomlig för obehöriga. Att ett SSL-certifikat används när du gör pengatransaktioner syns genom att ett hänglås visas i statusraden i webbläsaren.

Är du osäker kan du välja att spela hos stora kända spelbolag, som Maria Bingo, Mama Mia Bingo och Bet365, framför nya ”okända” spelbolag.

Hur vet jag att bingon är slumpmässig och att det inte förekommer fusk?

Alla seriösa bingosidor använder sig av externa granskare, inte knutna till bingosajten, som övervakar att de utropade numren verkligen är slumpmässiga.

Det förekommer då och då misstankar att det skulle fuskas i olika onlinespel med pengar inblandat att det skulle vara ”riggat”, dvs bestämt på förhand. Misstankarna riktas oftast till pokersajter eller casinospel då en person har haft för mycket otur för att det skulle vara normalt. Misstankarna stämmer dock i princip aldrig. Det finns helt enkelt ingen anledning för spelarrangören att fuska, de kommer tjäna pengar ändå och har ingen anledning att fuska.

Kan jag förhindra att minderårig / mina barn ska spela bingo på nätet?

Om du är en orolig förälder som inte vill att ditt/dina barn ska ha åtkomst till bingosajter så finns det filter som förhindrar åtkomst till spelsajter. Det finns ett flertal program som erbjuder denna tjänst, exempelvis NetNanny, PC TimeCop och BrightFilter.

Hur vet jag om jag spelar för mycket?

Spela aldrig för mer än du har råd att förlora. Bingo ska vara ett kul tidsfördriv och nöje, inte något tvångsmässigt som skapar ekonomiska problem för dig. Läs mer om spelberoende på stodlinjen.se och på vår informationssida ”Spelar du för mycket”.

[Total: 1    Average: 5/5]
Texten/artikeln är senast uppdaterad: 2019-03-03