≡ Menu

Intervju med en chattmoderator


CM-Madelene hos Mariabingo.

SpelaBingo.org var nyfikna på hur det egentligen är att vara chattmoderator på en bingosajt – vad gör man egentligen, kan man försörja sig på det och hur får man jobbet som chattmoderator?


Vi tog oss en pratstund med Madeléne Jakobsson, eller CM-Madelene som hennes smeknamn är i Mariabingo-chatten.

Hej Madde, berätta lite kort om dig själv för spelabingo.org’s besökare!

Jag heter Madeléne även kallad ”Madde-ladden”, ”Maddeloo” och är CM [chattmoderator, spelabingo.org anm.] här på bingon. Kommer ursprungligen från utanför Gävle men pluggade turism i Uppsala i 3 år och 1 år dans, bor dock numera nere på härliga Malta.

På fritiden tycker jag om att umgås med min sambo och våra vänner, det händer alltid något galet och roligt. Musik och dans är annars ett stort intresse. Att resa är något jag prioriterar med, förutom när jag hälsar på vänner och familj hemma i Sverige så gillar jag att se mig omkring. Att möta personer från en helt annan vardag och kultur är jätteintressant och roligt.

Hur kommer det sig att du kom i kontakt med Mariabingo och började jobba som CM?

Ja ibland så faller lite ödets lott. Det är faktiskt en liten romantisk historia. Jag var på Semester här nere på Malta och hälsade på en klasskamrats storasyster. Under veckan träffade jag min blivande sambo och ett år senare så beslutade jag mig för att flytta ned.

Min kompis som redan bodde här då jobbade själv inom spel på internet och tyckte att det var något som skulle passa mig då jag sedan många år jobbat inom hotell och resturang och hade servicebiten. Det var även en utmaning då jag själv aldrig gjort något liknande. Men det visade sig vara ett drömjobb och jag träffar dagligen så många underbara och tillmötesgående människor. Får du lön och kan du isåfall försörja dig som CM? Har du annat jobb/inkomst?

Jag arbetar 100% som CM och har ingen annan inkomst. Min sambo studerar och har ej något extra jobb så jag försörjer oss två nu tills han är klar med sin utbildning.

Vilka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter?

Som CM ska man ha ett finger med i allt samtidigt nästan. Jag svarar på mail, telefonsamtal, frågor i spelchatten och en livechatt där du direkt får prata och chatta med en CM. Det fungerar lite liknande som MSN. Sedan så spelar jag chattspel i chatten med. Utöver det så är jag med och försöker hitta på nya saker som spelarna skulle tycka om. Uppdaterar min profil med blogg, fotoalbum och annat skoj.

Vad är roligast med ditt jobb som CM?

Det måste vara spelarna helt klart. Man känner igen de flesta nu och vi pratar verkligen om allt mellan himmel och jord. Roligast är nog helgernas bravader i chatten.

Men jag kan även stolt säga att jag har aldrig trivts så bra med mina medarbetare. Vi är ett litet team med ca 2-3 peroner i vardera språkgrupp och vi har väldigt roligt ihop på jobbet men även utanför jobbet. Jag känner även ett stort förtroende för mina chefer och känner att jag blir sedd och lyssnad till. Vi har en väldigt öppen kommunikation mellan olika avdelningar och är ett sammansvetsat gäng.

Finns det något som är är mindre roligt med jobbet?

Det finns så klart dagar då man kanske inte är 100% glad och på bra humör. Men jag kan faktiskt säga att jag än idag efter mer än 1 år här inte kan hitta något så där negativt. Är jag på mindre bra humör så blir jag alltid glad när jag kommer till kontoret.

Har du pratat med folk i chatten som du sedan lärt känna på riktigt?

Jag har så klart telefonkontakt med många. De är så otroligt gulliga. En spelare ringde en gång in till kundtjänst bara för att höra hur jag mådde. Jag hade då varit lite förkyld och krasslig ett tag och hon ville bara veta att allt var bra.

Jag kommer ju nu få chansen att träffa dem på riktigt när vi åker till Göteborg på Dansdax 20 och 21 november [2009, spelabingo.org anm.]. Det kommer bli himlans skoj, flera av spelarna är supergulliga och jag räknar ned dagarna tills vi ska få krama om varandra och ha riktigt kul två dagar ihop.

Kan du komma på någon rolig anekdot från ditt jobb eller bingo-chatten du vill dela med dig av?

Oj det finns så många roliga saker som hänt…
Ett exempel är när en spelare som berättade att det faktiskt var hennes systerson som blev Sveriges Konditor 2009. Sen blev det stora gratulationer och bakverk-snack, riktigt skoj!

Ett annat tillfälle så hade en kollega lagt upp en bild på en fin ring hon hade hittat, men på holländska. En svensk aktiv spelare ringde då in och ville att jag skulle redogöra om min kompis och kollega hade förlovat sig med sin pojkvän. Hon fick mig även att lova att berätta för henne om detta nu var så.

Tack för att du tog dig tid på att svara på våra frågor!

Tack själv! Det är alltid kul att få dela med sig lite av min faktiskt riktigt roliga vardag 🙂 / Madeléne Jakobsson

Intervjun publicerad 2009-11-04 av spelabingo.org. CM-Madelene hittar du i
Mariabingos chatt och community.

[Total: 2    Average: 4.5/5]
Texten/artikeln är senast uppdaterad: 2019-02-22