≡ Menu

Spelar du för mycket?

Att spela bingo ska vara en kul, spännande och rolig upplevelse. Lite extra spänning i vardagen, en social aktivitet där du både spelar och umgås med andra. Ett fritidsnöje helt enkelt. Så är det tyvärr inte för alla. Känner du att du spelar för mycket och spelandet har gått för långt?

Spelar du för mycket?

Här är några tips för att hålla koll på, och reglera, sitt spelande:

  • Spela inte för mer än vad du har råd att förlora. Bestäm på förhand hur mycket du kan tänka dig att spela för och håll dig till den gränsen. Att spela ska vara en underhållning och inte ett sätt att tjäna pengar.
  • Betrakta pengarna du spelar för, eller kommer att spela för, som redan spenderade pengar. Jämför att spela bingo för 100 kr med att gå på bio för 100 kr.
  • Försök inte att spela igen det som du har förlorat. ”Jaga” inte vinster efter att ha förlorat ett belopp.
  • Spela inte om du mår dåligt, är deprimerad eller ledsen. Spelandet får inte bli en verklighetsflykt, det kommer du absolut inte må bättre av!
  • Låna aldrig pengar av någon för att finansiera ditt spelande.
  • Hos de flesta spelbolag kan du spärra ditt konto så att du kan ta en paus från ditt spelande.

Så här tjänar spelbolagen pengar på dig

Här är en väldigt intressant och transparent reklamfilm från spelbolaget BetFair som visar hur spelbolagen tjänar pengar på sina spelare – oavsett om de vinner eller förlorar:

Hjälp finns att få

Har spelandet gått över styr och du inte längre känner att du själv kan påverka ditt spelande? Eller vill du bara prata med någon?

Det finns ett flertal föreningar för spelberoende i Sverige, dessa är anslutna till Spelberoendes Riksförbund, och finns representerade på ett antal orter i Sverige. Dessa föreningar går gemensamt att nå via www.spelberoende.se. Telefonummer: 020-81 91 00.

Mer resurser om spelberoende:
www.spelberoende.sewww.stodlinjen.se

[Total: 1    Average: 5/5]
Texten/artikeln är senast uppdaterad: 2016-03-03